Rólunk

A SZERKÓ két barátnő kreativitásából, elhivatottságából, alkotni vágyásából és társadalmi küldetéstudatából született vállalkozás.

2019 tavaszán azzal a céllal jött létre, hogy minél több szinten népszerüsítse a fenntartható divat koncepcióját, formálja az ezzel kapcsolatos gondolkodást és szerethető alternatívát kínáljon a rendkívül szennyező fast fashion világ helyett.

A SZERKÓ árukészlete vintage használt ruhákból áll. A ruhák egy tudatos és koncepcionális gyűjtési-válogatási rendszer alapján, egyesével kerülnek kiválasztásra.

Vintage butik

RUHÁINKRÓL

Legalább 15, de gyakran 30-40 éve gyártott, a mai napig jó minőségű, érték és időtálló, tartós egyedi darabok

Javarészt európai vagy amerikai varrodákban / gyárakban készültek

Többnyire természetes és tartós alapanyagokból készültek

Gyűjtési- válogatási rendszerünk alappillére az is, hogy a SZERKÓ ruhák között nem találhatóak az elmúlt évtizedből származó tömeggyártott, fast fashion üzletek termékei. Vintage ruha kollekciónk darabjai megvásárolhatóak online és személyesen is. Online Instagramon, Etsy-n és Depopon is lehet tőlünk rendelni. Személyes vásárlási lehetőség pedig előre egyeztetett időpontokban a showroomunkban (Üllői út 102.), illetve a rendezvények menüpontban bemutatott vásárainkon van.

Kik vagyunk?

ISMERJ MEG MINKET JOBBAN

Lili

Ragályi
Lili

Az ELTE-n szereztem a diplomámat szociológia alap és kriminológia mester szakon. Öt évig dolgoztam szociális szakemberként különböző civil szervezeteknél (szenvedélybetegellátás, menekültügy) kirekesztett társadalmi csoportok integrációját elősegítő projektekben.  3 éves korom óta táncolok, mozgok. Nagyon fontos számomra a tudatos életmód, úgy gondolom, hogy testtudatunk fejlesztésével önismeretünket erősíthetjük.

Szeretem érteni a világot: feltárni a jelenségek közötti összefüggéseket és megérteni a különböző viselkedések mögött meghúzódó okokat. Nagyon kiváncsi természet vagyok, azok a dolgok hajtanak igazán, amiben meg tudom élni a kreativitást.

Erősen vizuális típus lévén motivál, hogy másoknak meg tudjam mutatni, ha valamiben meglátom az értéket vagy a szépséget. A képalkotáson, mint lehetséges önkifejezési formán keresztül tudom a leginkább a világ felé kommunikálni ezeket az értékkel bíró üzeneteket.

Fontos számomra a társadalmi értelemben vett hasznosság, tehát az, hogy amit csinálok és létrehozok, amögött legyen küldetés és valós érték. A SZERKÓ fenntartható divat projekt ezen hajtóerők mentén született meg, megfűszerezve saját ízlésvilágunkkal és szabadjára engedett fantáziánkkal. Fannival nemcsak nagyon jó barátok vagyunk, de kiváló katalizátorai is egymásnak ezért úgy érezzük, hogy együttes erővel, különböző vonzó és kreatív megoldásokon keresztül széles körben el tudjuk terjeszteni a fenntartható divat koncepciójának fontosságát.

Fanni Kitti

Balog
Fanni Kitti

A rendhagyó és különleges ötletek és stílusok, ruhák, színek és anyagok hódolója, mióta az eszemet tudom. Az ELTE- BTK-n végzett tanulmányaimat követően egy felsőoktatási szervezetnél helyezkedtem el, ahol közel 10 éven keresztül dolgoztam nemzetközi egyetemi projektek szervezésében, majd vezetőjeként.

Tanulmányaim és munkatapasztalatom során rengeteg kulturális, filozófiai és társadalmi hatás ért, amelyeknek köszönhetően kialakult bennem az az igény, hogy az általam végzett munkát az értékteremtés, a hatékonyság és az emberközpontúság vezérelje.

Ezek az elvek lettek a legfőbb motivációim akkor is, amikor a kihívásokban és sikerekben egyaránt gazdag pályafutásomban vállalkozóként új fejezetet nyitottam.

A divat és a ruhák iránti érdeklődésem beemelése hobbi szintről a vállalkozásunkat megalapozó témakörré akkor vált járható úttá, amikor a saját az öltözködéshez és vásárlási szokásokhoz való hozzáállásom is jelentős változáson ment át és sokkal tudatosabbá vált. Úgy gondolom, hogy a divatiparral és a fenntarthatósággal kapcsolatos szemléletmód olyasvalami, amelynek fejlesztésével és aktualizálásával széles körben érdemes, sőt szükséges foglalkozni. Remélem, hogy a bennem lévő ötletek, energia és tervek szinergiában a Lili kreativitásával és alkotó szellemével egy valójában eredményes és hatékony, egyedi, hasznos és szórakoztató vállalkozást hoznak létre.

Kérdésed van?​

Vedd fel velünk a kapcsolatot!​